Žagarėliai

Žagarėliai
Sudėtis
  1. 400 g. varškės,
  2. 0,5 stiklinės cukraus,
  3. 1 arb. šaukštelis sodos,
  4. 2 šaukštai grietinės,
  5. 300 g. miltų,
  6. 0,5 litro aliejaus kepimui.
Paruošimo procesas
  1. Suplakti kiaušinius su cukrumi ir grietine. Į masę sudėti rūgštimi nugesintą sodą.
  2. Maišant masę, sudėti varškę. Viską gerai suplakti ir suberti miltus. Gerai išmaišyti. Tešlą iškočioti norimo storio, supjaustyti juostelėmis, padaryti žagarėlius ar formuoti kitaip. Kepti aliejuje. Iškeptas spurgas apiberti cukraus pudra su vanile.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/