Naminė duona
Naminė duona
2014-04-22 11:55:04
Sudėtis
- 250 g rupių kvietinių miltų,
- 250 g rupių ruginių miltų,
- 500 g kvietinių miltų aukščiausios rūšies,
- 100 g avižinių dribsnių,
- 100 g kvietinių sėlenų,
- 100 g linų sėmenų,
- 100 g saulėgrąžų,
- 2 a. šaukšteliai kmynų,
- 180 g cukraus (galima mažiau),
- 2 a. šaukšteliai druskos,
- 1 l šilto vandens,
- 0,5 l raugo,
- Truputis sezamų sėklų skardai pabarstyti.
Paruošimo procesas
- Viską sudėti į dubenį, užpilti šiltu vandeniu, įpilti raugo, mediniu šaukštu maišyti 25-30 min .
- Uždengti drobe, 6 valandoms palikti šiltoje vietoje.
- Skarda sutepti aliejumi, pabarstyti sezamo sėklomis, sudėti tešlą, pabarstyti sezamo sėklomis iš viršaus, įdėti į įkaitintą 200 laipsnių temperatūros orkaitę, kepti apie 1 val., sumažinti temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepti 10 min.
Pastaba
- Iškeptą duoną uždengti drėgna drobe kol atauš.
- Palikti 0,5 l raugo kitai duonai, laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/