Močiutės kepta mėsa
Močiutės kepta mėsa
2014-04-22 11:31:57
Sudėtis
- 2 kg kiaulienos (geriausiai tinka kumpis),
- 2 nedidelės morkos,
- 150 g lašinių,
- nedidelė česnako galvutė, pipirai mairūnai, druska.
Paruošimo procesas
- Mėsą išplauti, ištrinti su prieskoniais, marinuoti 24 val.
- Nuskusti šviežias morkas ir pjaustyti juostelėmis. Kai mėsą yra paruošta, joje peiliu padaryti įpjovimus, į mėsos vidų įkimšti morkų ir juostelėmis supjaustytų lašinukų.
- Paruoštą mėsą reikia aprišti virvutę. Prieš dedant mėsą į orkaitę, reikia apibarstyti druska ir įvynioti foliją.
- Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie valandą. Išvynioti mėsą iš folijos ir dar pakepti apie 15 min., kol gražiai apskrus.
- Skanaus!
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/