Močiutės kepta mėsa

Močiutės kepta mėsa
Sudėtis
  1. 2 kg kiaulienos (geriausiai tinka kumpis),
  2. 2 nedidelės morkos,
  3. 150 g lašinių,
  4. nedidelė česnako galvutė, pipirai mairūnai, druska.
Paruošimo procesas
  1. Mėsą išplauti, ištrinti su prieskoniais, marinuoti 24 val.
  2. Nuskusti šviežias morkas ir pjaustyti juostelėmis. Kai mėsą yra paruošta, joje peiliu padaryti įpjovimus, į mėsos vidų įkimšti morkų ir juostelėmis supjaustytų lašinukų.
  3. Paruoštą mėsą reikia aprišti virvutę. Prieš dedant mėsą į orkaitę, reikia apibarstyti druska ir įvynioti foliją.
  4. Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie valandą. Išvynioti mėsą iš folijos ir dar pakepti apie 15 min., kol gražiai apskrus.
  5. Skanaus!
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/