Pyragas „Sernik“
Pyragas „Sernik“
2014-04-22 12:51:37
Tešlai
- 4 tryniai, 3 šaukštai cukraus,
- 250g.margarino, 3 stiklinės miltų,
- 2 arb. Šaukšteliai . kepimo miltelių.
Paruošimo procesas
- Iš šių ingredientų išmaišyti tešlą ir įdėti į šaldytuvą 30 min.
Varškės masei
- 1 kg. varškės, 2 kiaušiniai,
- 45 g. pudingo, ¾ stiklinės cukraus,
- 175 g. margarino.
- Viska išmaišyti.
- 4 baltymus išplakti su 0,5 stiklinės cukraus ir pridėti 1 šaukštą krakmolo.
- Supjaustyti konservuotus persikus (1 skardinė).
- Tešlą padalinti į 2 dalis, su pusę tešlos iškloti skardą, dėti varškės masę, ant viršaus supjaustytus persikus, suplaktus baltymus. Likusią tešlos dalį sutarkuoti ant viršaus.
- Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 50-60 min.
- Kai atauš, pabarstyti cukraus pudra.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/