Užkepėlė

Užkepėlė
Tešla
  1. 160 g miltų,
  2. 100 g sviesto,
  3. 70 g grietinės,
  4. 1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių,
  5. Žiupsnelis druskos.
Įdaras
  1. 200 g. varškės,
  2. 110 g. kieto sūrio (Parmezano),
  3. 1 kiaušinis, prieskoniai, pora šakelių petražolių,
  4. 1 pomidoras.
Paruošimo procesas
  1. Sumaišyti sviestą, miltus, grietinę kepimo miltelius ir druską.
  2. Paruošti tešlą, įdėti į šaldytuvą.
  3. Sūrį sutarkuoti, kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų.
  4. Sumaišyti varškę ,sūrį, trynius, susmulkintus petražoles, prieskonius, atsargiai įmaišyti išplaktą baltymą.
  5. Kepimo formą iškloti popieriumi su kraštais. Sudėti įdarą, ant viršaus uždėti pomidorą supjaustytą griežinėliais. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 min.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/