Trapus obuolių pyragas

Trapus obuolių pyragas
Tešla
  1. 200 g. margarino,
  2. 2 stiklinės miltų,
  3. 0,7 stiklinės cukraus,
  4. 1 arbat.šaukštelis kepimo miltelių,
  5. 1 citrinos nutarkuota žievelė.
Įdaras
  1. 5 obuoliai,
  2. 1 stiklinė cukraus,
  3. 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus,
  4. 100 g. sviesto,
  5. 1 valg. šaukštas bulvių krakmolo.
Paruošimo procesas
  1. Margariną išsukti su cukrumi, dėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir citrinos žievele. Tešlą vienai valandai padėti i šaldytuvą. Nuluptus obuolius, supjaustyti gabalėliais. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, dėti obuolius. Troškinti kol suminkštės. Dėti šaukštą krakmolo, vanilinio cukraus ir sumaišyti. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, į ją sutarkuoti daugiau nei pusę tešlos, ant jos sudėti obuolių masę, ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą. Kepti 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 60 min.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/