Trapus obuolių pyragas
Trapus obuolių pyragas
2014-04-22 14:32:22
Tešla
- 200 g. margarino,
- 2 stiklinės miltų,
- 0,7 stiklinės cukraus,
- 1 arbat.šaukštelis kepimo miltelių,
- 1 citrinos nutarkuota žievelė.
Įdaras
- 5 obuoliai,
- 1 stiklinė cukraus,
- 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus,
- 100 g. sviesto,
- 1 valg. šaukštas bulvių krakmolo.
Paruošimo procesas
- Margariną išsukti su cukrumi, dėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir citrinos žievele. Tešlą vienai valandai padėti i šaldytuvą. Nuluptus obuolius, supjaustyti gabalėliais. Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, dėti obuolius. Troškinti kol suminkštės. Dėti šaukštą krakmolo, vanilinio cukraus ir sumaišyti. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, į ją sutarkuoti daugiau nei pusę tešlos, ant jos sudėti obuolių masę, ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą. Kepti 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 60 min.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/