Stirnienos sriuba

Stirnienos sriuba
Sudėtis
  1. 3 kg stirnienos (galima su kauliukais),
  2. 2 kg svogūnų,
  3. 2,5 -3 kg pomidorų,
  4. 3 didesnės morkos,
  5. 4 raudonos paprikos,
  6. 1 čili pipiriukas (ankštis),
  7. 1 šaukštas mairūnų,
  8. 2 saujos kapotų petražolių,
  9. 0,5 l balto sauso stalo vyno,
  10. 4-5 skiltelės česnako.
Paruošimo procesas
  1. Mėsą iš vakaro supjaustyti nedideliais gabalėliais (kaip troškiniui), juos įtrinti druska ir pipirais.
  2. Į didelį puodą sudėti visas stambiais griežinėliais supjaustytas morkas, kitas sluoksnis: pusė griežinėliais supjaustytų svogūnų, trečdalis supjaustytų pomidorų, sauja petražolių, dvi griežinėliais supjaustytos paprikos ir sluoksnis stirnienos. Toliau sluoksniuoti: svogūnai, pomidorai, petražolės, paprikos, stirniena ir pabaigai likusius pomidorus.
  3. Į puodą įpilti 0,7 l vandens, įdėti kelis lauro lapus, 6-8 juodus pipirus (žirnelius), šaukštą mairūnų ir nepjaustytą čili pipiriuką. Verti tik ant mažos ugnies, uždengus puodą ir nemaišant. Sriuba verda 3-3,5 val. Likus 20 min. iki pabaigos supilti vyną ir sudėti kapotus česnakus, pamaišyti.
Pastaba
  1. Sriuba patiekiama su balta šviežia duona ar bandele (labai tinka itališka „Ciabatta“)
  2. Taip paruošta sriuba galima iš jautienos ar avienos.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/