Stirnienos sriuba
Stirnienos sriuba
2014-04-22 14:28:40
Sudėtis
- 3 kg stirnienos (galima su kauliukais),
- 2 kg svogūnų,
- 2,5 -3 kg pomidorų,
- 3 didesnės morkos,
- 4 raudonos paprikos,
- 1 čili pipiriukas (ankštis),
- 1 šaukštas mairūnų,
- 2 saujos kapotų petražolių,
- 0,5 l balto sauso stalo vyno,
- 4-5 skiltelės česnako.
Paruošimo procesas
- Mėsą iš vakaro supjaustyti nedideliais gabalėliais (kaip troškiniui), juos įtrinti druska ir pipirais.
- Į didelį puodą sudėti visas stambiais griežinėliais supjaustytas morkas, kitas sluoksnis: pusė griežinėliais supjaustytų svogūnų, trečdalis supjaustytų pomidorų, sauja petražolių, dvi griežinėliais supjaustytos paprikos ir sluoksnis stirnienos. Toliau sluoksniuoti: svogūnai, pomidorai, petražolės, paprikos, stirniena ir pabaigai likusius pomidorus.
- Į puodą įpilti 0,7 l vandens, įdėti kelis lauro lapus, 6-8 juodus pipirus (žirnelius), šaukštą mairūnų ir nepjaustytą čili pipiriuką. Verti tik ant mažos ugnies, uždengus puodą ir nemaišant. Sriuba verda 3-3,5 val. Likus 20 min. iki pabaigos supilti vyną ir sudėti kapotus česnakus, pamaišyti.
Pastaba
- Sriuba patiekiama su balta šviežia duona ar bandele (labai tinka itališka „Ciabatta“)
- Taip paruošta sriuba galima iš jautienos ar avienos.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/