Proginiai pyragėliai su sultiniu

Proginiai pyragėliai su sultiniu
Tešlai
  1. 1 kg miltų; 450 g. margarino,
  2. 200 g. grietinės,
  3. 2 kiaušiniai ir baltymas. Trynį palikti pyragėliams sutepti.
  4. Žiupsnelis druskos.
Kopūstų įdarui
  1. 1 kg raugintų kopūstų, 1 svogūnas, 2 džiovinti baravykai,0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus, 1,5v. šauktą paskrudinto cukraus.
  2. Troškinti apie 40 min. puode, pamaišant, kad nepridegtų.
Grybų įdarui
  1. 1 kg šampinionų, 2-3 svogūnai, 0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus, pipirų, druskos.
  2. Įdarą kepti keptuvėje.
Paruošimo procesas
  1. Miltus sutrinti su margarinu, sudėti grietinę, kiaušinius ir gerai išminkyti tešlą. Įdėti tešlą 15 min. į šaldytuvą. Formuoti pyragėlius, sutepti tryniu, kepti 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 min.
Sultinys
  1. 1 kg jautienos kauliukų su mėsa, 2 svogūnai, 3-4 morkos, 1 petražolių šaknys arba 2-3 stiebeliai lapinio saliero, 3-4 džiovintos slyvos, 1 skiltelė česnako, druska, juodieji pipirai, kvepiantys pipirai, 3-4 lauro lapeliai.
  2. Virti dvi valandas, perkošti.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/