Proginiai pyragėliai su sultiniu
Proginiai pyragėliai su sultiniu
2014-04-22 13:02:56
Tešlai
- 1 kg miltų; 450 g. margarino,
- 200 g. grietinės,
- 2 kiaušiniai ir baltymas. Trynį palikti pyragėliams sutepti.
- Žiupsnelis druskos.
Kopūstų įdarui
- 1 kg raugintų kopūstų, 1 svogūnas, 2 džiovinti baravykai,0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus, 1,5v. šauktą paskrudinto cukraus.
- Troškinti apie 40 min. puode, pamaišant, kad nepridegtų.
Grybų įdarui
- 1 kg šampinionų, 2-3 svogūnai, 0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus, pipirų, druskos.
- Įdarą kepti keptuvėje.
Paruošimo procesas
- Miltus sutrinti su margarinu, sudėti grietinę, kiaušinius ir gerai išminkyti tešlą. Įdėti tešlą 15 min. į šaldytuvą. Formuoti pyragėlius, sutepti tryniu, kepti 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 min.
Sultinys
- 1 kg jautienos kauliukų su mėsa, 2 svogūnai, 3-4 morkos, 1 petražolių šaknys arba 2-3 stiebeliai lapinio saliero, 3-4 džiovintos slyvos, 1 skiltelė česnako, druska, juodieji pipirai, kvepiantys pipirai, 3-4 lauro lapeliai.
- Virti dvi valandas, perkošti.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/