Plikytas pyragas „Karpatka”

Plikytas pyragas „Karpatka”
Tešlai
  1. 125 g (pusė pakelio) margarino,
  2. 1 stiklinė vandens,
  3. 1 stiklinė miltų,
  4. 5 kiaušiniai; 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių.
Kremui
  1. 0,5 l pieno; 1 kiaušinio trynis; 250 g margarino,
  2. 3 v. šaukštai krakmolo, 2 v. šaukštai miltų,
  3. 1 stiklinė cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus (apie 12 g).
Paruošimo procesas
  1. Tešlai užvirinti vandenų su margarinu, pridedant miltus maišyti kol sutirštės.
  2. Į atvėsintą masę sudėti kiaušinius ir kepimo miltelius, išmaišyti mikseriu. Turi gautis grietinės tirštumo tešlą. Padalinti tešlą į dvi dalis, plonu sluoksniu supilti į skardą. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min, kol pyragas iškils kalneliais ir gražiai apskrus.
  3. Kremui pusė skirto pieno užvirinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į kitą pieno dalį supilti miltus ir krakmolą ir gerai išmaišyti. Įpilti į verdantį pieną su cukrumi, maišyti kol masė sutirštės. Atvėsinti. Margariną trinti su kiaušinių tryniais pridedant šaltą masę. Kremą labai gerai išmaišyti.
  4. Ant vieno pyrago lakšto dėti kremą, uždengti kitu lakštu, iš viršaus pabarstyti cukraus pudra.
  5. Laikyti šaldytuve.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/