Plikytas pyragas „Karpatka”
Plikytas pyragas „Karpatka”
2014-04-22 12:59:31
Tešlai
- 125 g (pusė pakelio) margarino,
- 1 stiklinė vandens,
- 1 stiklinė miltų,
- 5 kiaušiniai; 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių.
Kremui
- 0,5 l pieno; 1 kiaušinio trynis; 250 g margarino,
- 3 v. šaukštai krakmolo, 2 v. šaukštai miltų,
- 1 stiklinė cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus (apie 12 g).
Paruošimo procesas
- Tešlai užvirinti vandenų su margarinu, pridedant miltus maišyti kol sutirštės.
- Į atvėsintą masę sudėti kiaušinius ir kepimo miltelius, išmaišyti mikseriu. Turi gautis grietinės tirštumo tešlą. Padalinti tešlą į dvi dalis, plonu sluoksniu supilti į skardą. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min, kol pyragas iškils kalneliais ir gražiai apskrus.
- Kremui pusė skirto pieno užvirinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į kitą pieno dalį supilti miltus ir krakmolą ir gerai išmaišyti. Įpilti į verdantį pieną su cukrumi, maišyti kol masė sutirštės. Atvėsinti. Margariną trinti su kiaušinių tryniais pridedant šaltą masę. Kremą labai gerai išmaišyti.
- Ant vieno pyrago lakšto dėti kremą, uždengti kitu lakštu, iš viršaus pabarstyti cukraus pudra.
- Laikyti šaldytuve.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/