Obuolių-varškės pyragas

Obuolių-varškės pyragas
Sudėtis
  1. 3 kiaušiniai, 500 g varškės,
  2. 8 dideli obuoliai, 200 g sviesto,
  3. 1,5 stiklinės miltų,
  4. 8 v. šaukštai cukraus,
  5. 5 v. šaukštai rudojo cukraus, cinamonas.
Paruošimo procesas
  1. Sušaldytą kameroje sviestą sutarkuoti. Obuolius supjaustyti kubeliais, apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
  2. Į varškę įmušti kiaušinius, dėti cukrų, gerai išplakti.
  3. Sviestą sutarkuoti, barstant miltus. Ištrinti sviestą bei miltus rankomis, kad gautųsi birus smėliukas, įdėti rudojo cukraus.
  4. Daugiau nei pusė gautos masės suberti į kepimo indą, išlyginti.
  5. Supilti ant viršaus varškės masę, ant jos suberiame obuolius.
  6. Ant viršaus plonu sluoksniu užberti pagaminto smėliuko.
  7. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje pusantros valandos.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/