Obuolių-varškės pyragas
Obuolių-varškės pyragas
2014-04-22 12:47:48
Sudėtis
- 3 kiaušiniai, 500 g varškės,
- 8 dideli obuoliai, 200 g sviesto,
- 1,5 stiklinės miltų,
- 8 v. šaukštai cukraus,
- 5 v. šaukštai rudojo cukraus, cinamonas.
Paruošimo procesas
- Sušaldytą kameroje sviestą sutarkuoti. Obuolius supjaustyti kubeliais, apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
- Į varškę įmušti kiaušinius, dėti cukrų, gerai išplakti.
- Sviestą sutarkuoti, barstant miltus. Ištrinti sviestą bei miltus rankomis, kad gautųsi birus smėliukas, įdėti rudojo cukraus.
- Daugiau nei pusė gautos masės suberti į kepimo indą, išlyginti.
- Supilti ant viršaus varškės masę, ant jos suberiame obuolius.
- Ant viršaus plonu sluoksniu užberti pagaminto smėliuko.
- Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje pusantros valandos.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/