Naminė duona

Naminė duona
Sudėtis
  1. 250 g rupių kvietinių miltų,
  2. 250 g rupių ruginių miltų,
  3. 500 g kvietinių miltų aukščiausios rūšies,
  4. 100 g avižinių dribsnių,
  5. 100 g kvietinių sėlenų,
  6. 100 g linų sėmenų,
  7. 100 g saulėgrąžų,
  8. 2 a. šaukšteliai kmynų,
  9. 180 g cukraus (galima mažiau),
  10. 2 a. šaukšteliai druskos,
  11. 1 l šilto vandens,
  12. 0,5 l raugo,
  13. Truputis sezamų sėklų skardai pabarstyti.
Paruošimo procesas
  1. Viską sudėti į dubenį, užpilti šiltu vandeniu, įpilti raugo, mediniu šaukštu maišyti 25-30 min .
  2. Uždengti drobe, 6 valandoms palikti šiltoje vietoje.
  3. Skarda sutepti aliejumi, pabarstyti sezamo sėklomis, sudėti tešlą, pabarstyti sezamo sėklomis iš viršaus, įdėti į įkaitintą 200 laipsnių temperatūros orkaitę, kepti apie 1 val., sumažinti temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepti 10 min.
Pastaba
  1. Iškeptą duoną uždengti drėgna drobe kol atauš.
  2. Palikti 0,5 l raugo kitai duonai, laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/