Monikos meduolis

Monikos meduolis
Tešlai
  1. 3 stiklinės, t. y apie 700 g persijotų miltų,
  2. 250 g margarino,
  3. 200 g cukraus pudros,
  4. 3 v. šaukštai skisto medaus,
  5. 1,5 arb. šaukštelio sodos ištirpintos 2 v. šaukštuose šilto pieno.
Kremui
  1. 1 stiklinė pieno,
  2. 2 kiaušinio tryniai,
  3. 2 šaukštai miltų;, 0,5 stiklinės (apie 120 g) cukraus,
  4. 1 skardinė sutirštinto pieno „Radudu“, graikinių riešutų ir migdolų.
Paruošimo procesas
  1. Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir užminkyti tešlą.
  2. Padalinti į dvi dalis, kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
  3. Kremui iš skirtų produktų paruošti pudingą: į pieną supilti miltus, gerai išmaišyti, sudėti likusius produktus. Lengvai verdant, maišyti, kol masė sutirštės. Atvėsintą pudingą sujungti su margarinu.
  4. Vieną pyrago dalį sutepti gatavu kremu, uždengti kitu. Pyrago viršų padengti „Radudu“ sutirštintu pienu, pabarstyti paskrudintais riešutais ir migdolais. Gatavą pyragą laikyti šaldytuve.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/