Monikos meduolis
Monikos meduolis
2014-04-22 11:40:32
Tešlai
- 3 stiklinės, t. y apie 700 g persijotų miltų,
- 250 g margarino,
- 200 g cukraus pudros,
- 3 v. šaukštai skisto medaus,
- 1,5 arb. šaukštelio sodos ištirpintos 2 v. šaukštuose šilto pieno.
Kremui
- 1 stiklinė pieno,
- 2 kiaušinio tryniai,
- 2 šaukštai miltų;, 0,5 stiklinės (apie 120 g) cukraus,
- 1 skardinė sutirštinto pieno „Radudu“, graikinių riešutų ir migdolų.
Paruošimo procesas
- Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir užminkyti tešlą.
- Padalinti į dvi dalis, kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
- Kremui iš skirtų produktų paruošti pudingą: į pieną supilti miltus, gerai išmaišyti, sudėti likusius produktus. Lengvai verdant, maišyti, kol masė sutirštės. Atvėsintą pudingą sujungti su margarinu.
- Vieną pyrago dalį sutepti gatavu kremu, uždengti kitu. Pyrago viršų padengti „Radudu“ sutirštintu pienu, pabarstyti paskrudintais riešutais ir migdolais. Gatavą pyragą laikyti šaldytuve.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/