Mielinės spurgos
Mielinės spurgos
2014-04-16 13:47:21
Sudėtis
- 1 kg. miltų,
- 1 stiklinė cukraus,
- 1 stiklinė kiaušinių trinių,
- 1 stiklinė taukų (aliejaus),
- 2 stiklinės virto pieno,
- 100 g. šviežių mielių,
- 2 val. šaukštai degtinės,
- žiupsnelis druskos.
- 2 litrai aliejaus kepti, cukraus pudra.
Paruošimo procesas
- Mieles ištirpinti šiltame pienę, kiaušinių trinius išplakti su cukrumi, supilti pašiltinto pieno ir išmaišyti.
- Sudėti miltus, taukus, gerai išmaišyti, supilti mielės ir degtinę.
- Tešlą maišyti apie 8 min., paskui padėti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
- Vėl išmaišyti ir dar kartą palikti, kad pakiltų.
- Iš paruoštos tešlos iškočioti lakštą, formuoti spurgas.
- Kepti, kol spurgos įgaus rudai auksinę spalvą.
- Pabarstyti cukraus pudra.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/