Mielinės spurgos

Mielinės spurgos
Sudėtis
  1. 1 kg. miltų,
  2. 1 stiklinė cukraus,
  3. 1 stiklinė kiaušinių trinių,
  4. 1 stiklinė taukų (aliejaus),
  5. 2 stiklinės virto pieno,
  6. 100 g. šviežių mielių,
  7. 2 val. šaukštai degtinės,
  8. žiupsnelis druskos.
  9. 2 litrai aliejaus kepti, cukraus pudra.
Paruošimo procesas
  1. Mieles ištirpinti šiltame pienę, kiaušinių trinius išplakti su cukrumi, supilti pašiltinto pieno ir išmaišyti.
  2. Sudėti miltus, taukus, gerai išmaišyti, supilti mielės ir degtinę.
  3. Tešlą maišyti apie 8 min., paskui padėti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  4. Vėl išmaišyti ir dar kartą palikti, kad pakiltų.
  5. Iš paruoštos tešlos iškočioti lakštą, formuoti spurgas.
  6. Kepti, kol spurgos įgaus rudai auksinę spalvą.
  7. Pabarstyti cukraus pudra.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/