Gaivios salotos su granatu

Gaivios salotos su granatu
Sudėtis
  1. 1sauja sultenių,
  2. 1 sauja raudonųjų burokėlių lapų,
  3. 1 sauja rukolos lapų,
  4. 1 sauja pjaustytų salotų (tinka ir „aisbergo“),
  5. 0,5 granato uogų,
  6. 2 šaukštai kedro riešutų,
  7. 2 smulkiai supjaustyti džiovinti pomidorai (marinuoti aliejuje).
Paruošimo procesas
  1. Užpilas:
  2. Truputį druskos, cukraus ant arbatinio šaukštelio galo, šaukštelis citrinų sulčių, du šaukštai aliejaus (iš indelio su džiovintais pomidorais arba alyvuogių aliejus).
  3. Gaminimas:
  4. Sultenių, burokėlių ir rukolos lapų nepjaustyti, salotų lapus supjaustyti stambiai (arba suplėšyti). Visus lapus sumaišyti su labai smulkiai susmulkintais džiovintais pomidorais, išmaišyti.
  5. Ant žolių sudėti granato uogas ir kedro riešutus, užpilti užpilu.
  6. Tinka ir prie mėsos ir prie žuvies.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/