Gaivios salotos su granatu
Gaivios salotos su granatu
2014-04-16 11:43:44
Sudėtis
- 1sauja sultenių,
- 1 sauja raudonųjų burokėlių lapų,
- 1 sauja rukolos lapų,
- 1 sauja pjaustytų salotų (tinka ir „aisbergo“),
- 0,5 granato uogų,
- 2 šaukštai kedro riešutų,
- 2 smulkiai supjaustyti džiovinti pomidorai (marinuoti aliejuje).
Paruošimo procesas
- Užpilas:
- Truputį druskos, cukraus ant arbatinio šaukštelio galo, šaukštelis citrinų sulčių, du šaukštai aliejaus (iš indelio su džiovintais pomidorais arba alyvuogių aliejus).
- Gaminimas:
- Sultenių, burokėlių ir rukolos lapų nepjaustyti, salotų lapus supjaustyti stambiai (arba suplėšyti). Visus lapus sumaišyti su labai smulkiai susmulkintais džiovintais pomidorais, išmaišyti.
- Ant žolių sudėti granato uogas ir kedro riešutus, užpilti užpilu.
- Tinka ir prie mėsos ir prie žuvies.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/