Cukinijos uogienė

Cukinijos uogienė
Sudėtis
  1. 2 vidutinės geltonos cukinijos; 1 kg rūgštokų obuolių;
  2. 0,5 litro bruknių (gali būti šaldytos);
  3. 1 kg cukraus.
Paruošimo procesas
  1. Cukinijas nuvalyti nuo sėklų, nelupti, supjaustyti mažais pailgais griežinėliais, užpilti 0,5 kg cukraus, palaikyti per naktį.
  2. Obuolius nuvalyti nuo sėklų, nulupti, supjaustyti gabalėliais, užpilti 0,5 kg cukraus, palaikyti per naktį.
  3. Cukinijas užvirinti, sudėti išmirkusius obuolius, bruknių uogas, virti apie pusę valandos, kol cukinijos ir obuoliai suskaidrės.
  4. Sudėti į paruoštus stiklainius. Tinka valgyti su varške, duonos skrebučiais.
Maišiagalos bendruomenė http://maisiagalosbc.lt/